Nyheder 2007

 
December

Endnu et skønt welsh-år er ved at være ved vejs ende, og et nyt er lige om hjørnet. Jeg håber, at det vil bringe lige så mange skønne pony-oplevelser med sig - både i ind-og udland - som det forløbne år har kunnet levere. Og selvfølgelig i lige så godt selskab.....!

I ønskes hermed alle en rigtig glædelig jul og et forrygende nytår

- vi ses i 2008!

 

Så blev det tid for de to små tøser at flytte hjemmefra. Maylie Silwet og Maylie Jocelyn flyttede 1. december fra deres mødre og i "ungdomsbolig" sammen med de to åringer, Maylie Serafina og Maylie Dashing Mair samt en flok shetlændere og en enkelt jyde.

 
November

En dag fik jeg pludselig en e-mail fra Katie Watts i England, som skrev, at hun ejer en brun vallak, der hedder Khan Oscar. Hun spurgte, om den kunne være i familie med min Khan Jessica, det mente hun nok, at den var. Og det var rigtigt, Oscar har "fundet" sin mor, og Katie har sendt et par fotos til mig af dem. Hun har haft ham et stykke tid, og rider ham hver dag. I starten var han meget stærk, men nu går det super, og de starter pony club stævner i både spring og dressur discipliner. Hun har meget stor glæde af ham, så det er dejligt at høre.

 

Så blev det tid til endnu en afrejse; Popsters Kerry-Gold og hendes føl er flyttet til Belgien, hvor de skal bo fremover. Og jeg håber, at de passer godt på guld-klumperne, så der kommer et dejligt føl til mig til næste sommer. Indtil videre er meldingen fra Belgien, at de er ankommet i god behold, og allerede er faldet godt til, så det er dejligt.

 
Oktober

I oktober blev det til en skøn tur til Wales, sammen med Benth, Tove, Malene og Bjarne. Hovedattraktionen var cob sales, men der blev selvfølgelig tid til spændende stutteribesøg, primært for at se sec. A og C. Vi blev taget rigtigt godt imod alle steder: Springbourne, Redpools, Donys, Llwynneath, Hywi, Windmill/Blaencila, Cefn og sidst men ikke mindst Twyford. Vi fik også leget turister, og var ude på spidsen af Gower halvøen, hvor der var den flotteste strand og natur, som ikke blev ringere af højt solskin. Faktisk havde vi en hel uge i Wales uden en eneste dråbe regn, så det var fantastisk.

Mens vi var af sted, var det Cefn Lyns tur til at flytte. Han har haft et par rigtige gode år hos stutteri Dahlsminde på Langeland, men der var ved at blive lidt trangt, især fordi de selv har fået udvidet bestanden. Så da de skulle hente deres nye hingsteplag - og forhåbentligt kommende avlshingst, Clausholm Lord Jackpot i Nordjylland, tog de Cefn Lyn med i traileren nordpå. Han blev sat af hos stutteri Mirain i Thorsø, hvor han skal bo i hvert fald et års tid.

 
August

På denne sidste dag i august, har dyrlægen været på besøg og Popsters Kerry-Gold er scannet drægtig med Cefn Lyn! De andre to hopper, Rhydeilian Seren og Khan Jessica en temmeligt sikkert også ifol, dog er de ikke scannet, men de er heller ikke løbet om. Så det er glædeligt, og jeg ser frem til at få endnu nogle dejlige føl efter den gamle dreng næste år.

 

Heldigvis havde vejrguderne bestemt sig til at sommeren 2007 skulle være modsat 2006, således at dette års kåring blev afviklet i strålende solskin. Næsten til sidste øjeblik var det usikkert om jeg kunne deltage med ponyer i år, men jeg blev reddet på måsltregen af familien Ploug/Elkjær, som valgte at tilbringe en weekend af deres ferie i Herning - stor tak til dem alle for god hjælp og en hyggelig weekend.

De heldige ponyer, der fik lov til at komme med, var Popsters Kerry-Gold og hendes hoppeføl Zonneweide K's Choice (e. Parvadean Gold Top). De var begge tilmeldt i showklasserne om søndagen, hvor Popsters Kerry-Gold fik en flot 2. plads efter den top-tunede Englyst Felice.

I følklassen endte Zonneweide K's Choice på en 3. plads - rosinen i pølseenden - hvilket var forventet, idet hun kun var 6 uger gammel, og de andre deltagere var 1-2 mdr. ældre. Men hun havde godt af at være med, da weekenden var ovre, var det et totalt tamt føl vi fik med hjem. Der er intet, der er så godt som en tur i byen for de små.

Tak til Klaus Lindberg og Lise Elkjær for hjælpen med fremvisningen.

Ingen af ponyerne er faktisk mine, men jeg har været så heldig at få lov til at låne Popsters Kerry-Gold til at trække et føl på. Hun er nu bedækket med Cefn Lyn, så jeg krydser fingre for at der kommer endnu et dejligt føl efter ham til næste sommer. Tak til Suus og Peer!

 
Juli
Tja.... den regnede vist bare næsrmest væk....
 
Juni

Roskilde Dyrskuet havde også deltagelse af en Maylie pony, idet Ida deltog i Roskilde-kvadrillen på Maylie Macy. Ida og Macy var den ene halvdel af sec. A-parret, den anden halvdel var Mette på Salbrook Silver Shadow - gæt lige om de to ekvipager havde nogle hyggelige dage i varmen??

Salbrook Silver Shadow/Mette og Maylie Macy/Ida

Til det fynske Juni show deltog Maylie Nerissa med godt resultat, idet hun blev nr. 2 i klassen for 3 og 4 års sec. A hopper.

 

 

Efter lang tids venten - synes jeg - besluttede Rhydeilian Seren sig endelig for at fole den første dag i juni. Hun leverede et dejligt hoppeføl Maylie Silwet, sort/sortbrunt med de flotteste aftegn, blis og 4 sokker, så det var ventetiden værd.

 
Maj
I maj var Maylie Serafina og jeg til Fyns Plageskue, og det forløb over al forventning. Hun vandt sin klasse med de fornemme karakterer 9-8-8-8-8, hvilket selvfølgelig gav adgang til finalen. Her endte vi som nummer 5 i rækken, og blev dermed bedste 1-års plag af alle.
 
April

Så slap Khan Jessica endelig af med maven! Hun leverede et natten til d. 10 et dejligt friskt og aktivt hoppeføl, brun med stjerne og to små fine bagsokker. Maylie Jocelyn er det første føl i Danmark efter Cefn Lyn - og også det første føl her ud af Khan Jessica.

4 timer gammel

 
Marts

Synes lige I skulle se "beviset" - mon ikke der er føl på vej?

Januar
Så er der taget hul på et nyt år. Endnu er der ikke sket noget spændende, men foråret nærmer sig, og Khan Jessica er blevet meget rund at se på - tydeligt at hun er drægtig, og skal fole allerede i begyndelsen af april.

Arkiv 2006

Arkiv 2005